Μαγνήσιο και ύπνος: βελτιώστε την ποιότητά του

Καταχωρήθηκε στις2023-11-29

Μαγνήσιο και ύπνος, ώρα να ανακαλύψετε πόσο σημαντική είναι η πρόσληψή του για έναν ποιοτικό ύπνο! Αδιαμφισβήτητα, ο καλός ύπνος είναι κρίσιμος για την ευεξία μας, αλλά η σύγχρονη ζωή μπορεί να φέρει προκλήσεις που επηρεάζουν την ποιότητά του. Το μαγνήσιο είναι ουσιώδες στοιχείο που έχει αρχίσει να κερδίζει την προσοχή μας για τον ρόλο του ποιοτικού ύπνου. Στο cure4u.gr προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα με μαγνήσιο για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας κι επομένως της καθημερινής σας ζωής.

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο τι προσφέρει αυτό το πολύτιμο μέταλλο στον οργανισμό μας και τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής!

Τι είναι μαγνήσιο και ποια η λειτουργία του στον οργανισμό μας;

Αρχικά, το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που υπάρχει σε αφθονία στα οστά και στους ιστούς των οργάνων μας. Μικρότερο ποσοστό κυκλοφορεί στο αίμα. Η απορρόφησή του γίνεται στο λεπτό έντερο, ενώ η απέκκρισή του μέσω των νεφρών και του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, η λειτουργία του μαγνησίου στον οργανισμό είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συμμετέχει σε πολλές βιολογικές διεργασίες. Ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνουν:

Μεταβολισμός Ενέργειας: Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση του ATP (αδενοσίνης τριφωσφορικό οξύ), το οποίο είναι το κύριο μόριο αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας στον οργανισμό.

Σύνθεση Πρωτεϊνών: Παράλληλα, συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των κυττάρων και των ιστών.

Μεταφορά Ιόντων: Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά ιόντων, κυρίως ασβεστίου και καλίου, στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κυττάρων.

Νευρομυϊκός Έλεγχος: Συμμετέχει στην αγωγιμότητα των νεύρων και στην συσπαστική λειτουργία των μυών.

Συντονισμός Μεταβολιστικών Διεργασιών: Ταυτόχρονα ρυθμίζει διάφορες μεταβολικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού της γλυκόζης.

Στοcure4u.gr , προσφέρουμε μια εκτενή γκάμα προϊόντων με μαγνήσιο, σχεδιασμένα ειδικά για την προώθηση του υγιούς και ποιοτικού ύπνου. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να ανακαλύψετε τις επιλογές που ταιριάζουν στις ατομικές σας ανάγκες και απολαύστε έναν αναζωογονητικό ύπνο κάθε νύχτα.

Μαγνήσιο και ύπνος - Βρείτε τα κορυφαία συμπληρώματα!

Lamberts MagAsorb 180tabs

Το MagAsorb της Lamberts παρέχει εγγυημένα 150mg υψηλής βιοδιαθεσιμότητας μαγνήσιο σε μορφή κιτρικού άλατος (καθώς συγκριτική μελέτη με λοιπές ευρέως χρησιμοποιούμενες μορφές αλάτων μαγνησίου, απέδειξε ότι η απορρόφηση του Mag Asorb της Lamberts υπερείχε σε σχέση με αυτές). Όπως όλα τα σκευάσματα της Lamberts, παρασκευάζεται εντός του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα της Φαρμακευτικής GMP (Pharmaceutical GMP).

Helenvita Magnesium 300mg + Vitamin B6, 20αναβ. & B-Complex, 20αναβ. 1+1 Δώρο

Συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή με γεύση πορτοκάλι που συνδυάζει το μέταλλο μαγνήσιο με τη βιταμίνη B6 που συμβάλλει στην απορρόφησή του.

Τα συστατικά του συμβάλλουν:

  • Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
  • Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος
  • Στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας
  • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Power Of Nature Platinum Range Magnesium Direct 350mg, 30sticks

Magnesium Direct, σε νέα πρωτοποριακή μορφή κρυστάλλων που λαμβάνονται χωρίς τη λήψη νερού και σας προσφέρει τα αμέτρητα οφέλη του μαγνησίου. Απολαύστε το όπου και αν βρίσκεστε. Στο δρόμο, στο γυμναστήριο, στο γραφείο, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός και εκτός σπιτιού. Νιώστε την υπέροχη αίσθηση απολαυστικών κρυστάλλων να λιώνουν απευθείας στο στόμα και να απελευθερώνουν πλούσια, υπέροχη γεύση.

Το Magnesium Direct συνδυάζει 2 διαφορετικά είδη μαγνησίου σε υψηλή περιεκτικότητα το οποίο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, καθώς και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.

Doctor's Formulas Λιποσωμιακή Φόρμουλα Magnesium Gluconate 100mg 225ml

Το MAGNESIUM GLUCONATE 100mg είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μαγνήσιο γλυκονικό και μαγνήσιο δυγλυκινικό, το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και τη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για κάθε λειτουργία του σώματος από την παραγωγή πρωτεϊνών, ορμονών και ενέργειας, εως και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης, του καρδιακού ρυθμού και του ύπνου.

Η Λιποσωμιακή Φόρμουλα Magnesium Gluconate παρουσιάζει τα υψηλότερα επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας και απορρόφησης, επειδή συνδυάζει την καλύτερη μορφή μαγνησίου με τη λιποσωμιακή τεχνολογία! Επιπλέον, η λιποσωμιακή τεχνολογία μορφοποίησης επιφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών και βιταμινών. Τα λιποσώματα παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά την παροχή βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής: προστατεύουν τη δραστική ουσία από οξείδωση και αποικοδόμηση σε όξινο pH του στομάχου και αυξάνουν την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα σε σύγκριση με τους ελεύθερους και άλλους συμβατικούς φαρμακευτικούς φορείς.

Σε ποιες τροφές συναντάμε το μαγνήσιο;

Το συναντάμε σε πολλά τρόφιμα, καθώς και σε φυσικές ουσίες. Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο για να διατηρούμε τα κατάλληλα επίπεδα στον οργανισμό μας.

Ορισμένες κύριες πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν:

  • Πράσινα Λαχανικά: Φύλλα σκούρας χλωρίδας, όπως σπανάκι, μαρούλι, και μπρόκολο, περιέχουν υψηλές ποσότητες μαγνησίου.
  • Φρούτα: Αβοκάντο, μπανάνα, αγγούρι και φράουλες
  • Ξηροί Καρποί: Αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια και φιστίκια είναι πλούσιες πηγές μαγνησίου.
  • Ολικά Δημητριακά: Σιτάρι, καλαμπόκι, και ρύζι ολικής άλεσης.
  • Όσπρια

Μαγνήσιο και ύπνος – ποια η σχέση τους;

Το μαγνήσιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού μας. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που ελέγχει τον ύπνο. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνίες και κακή ποιότητα ύπνου. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις επιδράσεις του:

1. Υποστηρίζει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου

Το GABA, ή αλλιώς γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ, λειτουργεί ως ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής, γνωστός και ως "νευροδιαβιβαστής χαλάρωσης". Ο ρόλος του είναι να μεταδίδει στον εγκέφαλο το σήμα ότι ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Το μαγνήσιο διατηρεί τους υποδοχείς του GABA σε καλή κατάσταση, έτοιμους να αποδεχτούν το μήνυμα για χαλάρωση και ύπνο. Επιπλέον, το μαγνήσιο αποτελεί συμπαράγοντα των νευροδιαβιβαστών νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση, προσθέτοντας έναν επιπλέον λόγο για τη σημασία του μαγνησίου στην υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας.

2. Ρυθμίζει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες

Η κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα του στρες, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς ορμονικής ισορροπίας, ενισχύοντας την παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης, οι οποίες ανταγωνίζονται την επίδραση της κορτιζόλης. Επιπλέον, το μαγνήσιο φαίνεται να επηρεάζει το διεγερτικό μονοπάτι του υποδοχέα NMDA, συμβάλλοντας στη μείωση της κορτιζόλης. Οι ιδιότητες του μαγνησίου στη ρύθμιση της κορτιζόλης, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των υποδοχέων GABA, υπογραμμίζουν τον εξαιρετικά αποτελεσματικό ρόλο του στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Πως επιδράει το μαγνήσιο στον ύπνο;

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά στις μέρες μας ένα στους δύο αντιμετωπίζει προβλήματα είτε σε ποιοτικό ύπνο, είτε αϋπνίας. Οι επιδράσεις του μαγνησίου στον ύπνο είναι σημαντικές και είναι οι εξής:

Χαλάρωση και μείωση του στρες: Το μαγνήσιο βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και στην μείωση του στρες. Η καλύτερη διαχείριση του στρες συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Υποστήριξη της μελατονίνης: Ενισχύει τη σύνθεση της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο.

Υποστήριξη των Νευροδιαβιβαστών GABA: Το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας των υποδοχέων GABA.

Ελαχιστοποίηση των μυϊκών σπασμών: Η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται με μυϊκούς σπασμούς και κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αντιμετώπιση της αϋπνίας: Το μαγνήσιο μπορεί να παρεμβαίνει στο διεγερτικό μονοπάτι του υποδοχέα NMDA, βοηθώντας έτσι στη μείωση της αϋπνίας.

Η πρόσληψη μαγνησίου συνεισφέρει στην καλή ποιότητα του ύπνου!

Σύμφωνα με το Institute of Medicine, η καθημερινή πρόσληψη μαγνησίου κυμαίνεται στα 310 - 360 mg μαγνησίου για ενήλικες γυναίκες και 400 - 420 mg για ενήλικες άντρες. Σε κάθε περίπτωση για τη δοσολογία θα πρέπει να λάβετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Συμπέρασμα:

Εν κατακλείδι, ο ύπνος είναι θεμελιώδης για την υγεία μας και το μαγνήσιο αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωσή του. Το cure4u.gr σας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα οφέλη αυτού του σημαντικού μεταλλικού στοιχείου και να απολαύσετε έναν ύπνο που θα αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα σας.

Συναφή προϊόντα
5055148402136 5055148402136
Περιορισμένη προσφορά
Κωδικός: PO047122
27,46 € 42,25 €

Υψηλής βιοδιαθεσιμότητας κιτρικό μαγνήσιο

5200321012088 5200321012088
Περιορισμένη προσφορά
Κωδικός: PO053623
12,17 € 25,90 €

Magnesium Direct, σε νέα πρωτοποριακή μορφή κρυστάλλων που λαμβάνονται χωρίς τη λήψη νερού και σας προσφέρει τα αμέτρητα οφέλη του μαγνησίου.

5200403400703 5200403400703
Χωρίς απόθεμα
Περιορισμένη προσφορά
Κωδικός: PO056593
23,99 € 36,91 €

Το MAGNESIUM GLUCONATE 100mg περιέχει μαγνήσιο γλυκονικό και μαγνήσιο δυγλυκινικό, το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και τη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

Αφήστε ένα σχόλιο
Αφήνω μια απάντηση
Παρακαλώ login να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Μενού

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος